Zonnepanelen


Installatie van zonnepanelen

Wij bieden topkwaliteit aan concurrerende prijzen! 


Wij beschikken over een gecertificeerd ResCERT installateur, waardoor u ervan verzekerd bent dat de installatie met kennis van zaken en volgens de regels is uitgerekend en opgebouwd.

De omvormer(s)

De zonnepanelen:


  Afhankelijk van de plaats op het dak, beschaduwing en eisen van de klant kunnen er verschillende merken en types van zonnepanelen voorgesteld worden. 


  Wij bieden onder meer volgende merken aan:


  • Indien u opteert voor een paneel met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, dan wordt er meestal DMEGC of JA-Solar aangeboden.
  • Wenst u een Premium-merk, dan behoren REC en Belinus tot de mogelijkheden


  In samenspraak is het eventueel mogelijk om andere merken te plaatsen.

  Solaredge

  Indien u liever de opbrengst van elk paneel apart wenst uit te kunnen lezen, dan is een omvormer van Solaredge met optimizers op de panelen het meest aangeraden.


  SMA

  Vaak wordt er een omvormer van SMA voorgesteld. Dit Duitse merk is in België het meest gekend onder de omvormers. Het betreft hier een string-omvormer, die met of zonder optimizers uitgerust kan worden. In de meeste gevallen voldoen deze omvormers ook prima aan de technische eisen en de noden van de klant. 


  Enphase

  Indien u wenst kan er ook een micro-omvormer per paneel geplaatst worden. In dit geval werken we met Enphase, een gerenommeerd Amerikaans merk. Ook hier is via een gateway de opbrengst van elk paneel apart uitleesbaar.   Huawei

  Indien u uw installatie reeds 'future-proof' wil maken, dan is een omvormer van Huawei zeker een goede keuze. De omvormers van Huawei zijn immers standaard uitgerust met een extra functie om een 'thuisbatterij' op aan te sluiten. Op deze manier is een extra omvormer voor de thuisbatterij overbodig. Hiermee spaart u niet enkel geld, maar ook nog eens plaats. 


  De standaard garanties op de omvormer is bij SMA 5jaar, bij Huawei 10 jaar, bij Solaredge 12 jaar en bij Enphase 20 jaar.

   

  Optimizers  In deze gevallen is het plaatsen van optimizers nodig:

  • Bepaalde panelen liggen gedurende een bepaalde tijdsspanne in de schaduw door obstakels op het dak, hoge bomen, of andere hindernissen.
  • Wanneer de klant de opbrengst van elk paneel apart wenst uit te kunnen lezen
  • Wanneer panelen van éénzelfde kring een verschillende oriëntatie/dakhelling hebben